Skip to content

Fokdoel EPS

3. Europese rijpony met Shagya/Arabisch/Engels volbloed cat. D en E (EPS).
a. FOKPROGRAMMA In het fokprogramma van de afdeling EPS zullen alle selectiemethoden en sportaktiviteiten gehanteerd worden die noodzakelijk zijn om de fokkerijprogressie, overeenkomstig het fokdoel, te realiseren en te meten.
b. FOKKERIJMETHODE Het fokdoel wordt via de methode van kruising, veredeling of onderlinge paringen van overeenkomstige fokdieren gestimuleerd.
c. FOKDOEL De pony’s zullen worden onderverdeeld in 2 categorieën t.w. categorie D stokmaat t/m 148 cm en categorie E stokmaat 148.1 cm tot 156.9 cm.
categorie D stokmaat t/m 148 cm De D-pony is een uitgesproken edele, intelligente sportpony met goede gebruikseigenschappen voor alle sportdisciplines en met specifieke en duidelijke kenbare eigenschappen van het Shagya/Arabisch volbloed.
categorie E stokmaat 148.1 cm tot 156.9 cm. De E-pony is een edele, intelligente sportpony met goede gebruikseigenschappen voor alle sportdisciplines en met duidelijk kenbare Arabische bloedeigenschappen bij voorkeur die van de Shagya`s en Engelse volbloeds.
d. EXTERIEURKENMERKEN
Type categorie D Gewenst is een uitgesproken, edele, harmonisch gebouwde sportpony met duidelijk herkenbare Shagya/Arabische volbloed-kenmerken.
Type categorie E Gewenst is een edele, harmonische sportpony in het rechtshoeksmodel met een uitgesproken Shagya/Arabische/Engelse volbloed-opdruk.
Voor het overige idem als bij de paarden ERS

Back To Top