Skip to content

Ra’id J.W erkend

Ra'id

Op 25 mei j.l. werd de ERS Arabo-Friesian hengst  Ra’id J.W (Yk Dark Danilo x Jakob) voor erkenning aangeboden.

 

Hij is geboren in 2013, hij meet 1.63m, zijn borstomvang is 191 cm en de pijpomvang is 21,5cm. Het percentage ShA/ox is 18.75%. Hij is in eigendom van dhr. H. Streutker uit Coevorden en gefokt door J. & J. Winkelman uit Gasselternijveen.

Ra’id J.W is een zeer rastypische hengst en heeft ruim voldoende hengstuitdrukking. Met het klimmen der jaren zal dit, net als zijn massa, lijnen en vormen, nog aanmerkelijk gaan toe-nemen. Het hoofd is bijzonder fraai met een groot donker oog en grote vierkante neusgaten.  De hoofd/halsaanzetting is zeer goed en toont een mooie welving aan de bovenzijde die in een lange nek overgaat. Hij staat goed in het evenwichtsmodel en heeft zeer goede harmonische verhoudingen, een ronde, diepe romp met “Hinterrippe” en een  goed gewelfde bovenlijn. De croupe zou nog iets minder geheld moeten zijn.

 

Voor het type scoorde hij een 9 en voor de bouw en harmonie een 8,5. Het voorbeen is goed gesteld en dat geldt ook voor het achterbeen. Hij heeft een mooie schuine schouder met een hooggelegen  boeggericht en een grote hoek in het ellebooggewricht. Het fundament en de voeten zijn goed ontwikkeld. Voor de goede taktmatige stap scoorde hij een 8 en voor de draf, die met een goed zweefmoment werd getoond, en de sterke veerkrachtige galop kreeg hij een 8.5. Het springen ging hem heel goed af. Hij kan goed taxeren en basculeren en toont vermogen. Zijn springpresentatie werd met een 8.5 gewaardeerd. Niet onvermeld mag blijven zijn geweldige vriendelijke en werkbare karakter. Een hengst met een ‘cool’ karakter en een hoog temperament. Alleen actie wanneer actie gevraagd wordt.  En dat zijn essentiële voorwaarden in een fokkerij van goede, intelligente, vriendelijke en werkbare  gebruikspaarden.

Back To Top