Skip to content

Ook Olympisch medaillewinnaar Albert Voorn verscheen met zijn vrouw Irma voor onze stand en liet zich graag door de voorzitter voorlichten over waar het EASP voor staat. Dat dit indruk op hem gemaakt heeft bleek later op de dag bij zijn eigen clinic waarin hij deze voorlichting expliciet benoemde.

Vorig jaar hadden we het geluk dat de Horse Event onder zeer goede weersomstandigheden kon worden gehouden en dit jaar liep de Horse Event op zaterdag letterlijk in het water en was de organisatie gedwongen om het programma van de zaterdag compleet te schrappen. Dat was voor de deelnemers, standhouders en stamboeken een lelijke domper maar gelukkig maakte het mooie weer op de zondag weer veel goed. Gezegd moet worden dat organisatie ook alles in het werk had gesteld om de gevolgen van de wateroverlast op zaterdag zoveel mogelijk te elimineren en kon het programma zonder verdere beperkingen gelukkig helemaal worden uitgevoerd. Hulde.

De weergoden

Voor het EASP was het echter wel een lelijke  streep door de rekening want we hadden voor de zaterdag een paar pronkstukken van het EASP t.w. Achnaton (Aristos x Bachus) met Julie Mathot (België) en Bathseba (Aristos x Bojar) met Hanneke Kraaij op het programma staan en die demonstratie werd helaas door de weergoden geveld.

 

Helaas moesten Achnaton en Bathseba vanwege de barre weersomstandigheden  op zaterdag verstek laten gaan maar we hopen dan toch dat het volgend jaar wel lukt.

 

 

 

 

 

 

Stand en rassendefilé

Onze stand werd vooral op de zondag veel bezocht en kregen we veel vragen over onze fokkerij en fokproducten. De paarden  L ‘amie Wivenna (Wilskracht x Ganges) van Sanne de la Parra en Ronja (Dark Romke x Lammert ) van Jan Driessen, die drie dagenlang op de EASP- stand stonden, trokken veel bekijks. Het kon ook niet uitblijven dat veel meisjes  graag even met deze buitengewoon  mensvriendelijke paarden wilden knuffelen. Bij het rassendefilé representeerden zij dan ook het EASP en op de zondag werd die taak door Neyo (Neptune van de Beekerheide x Isarco)   met Sem Huizenaar en Ronja (Dark Romke x Lammert), die vakkundig door Ellen Zomer werd voortgebracht, waargenomen.

Onze stand ’s ochtends vroeg en later op de dag waar het een komen en gaan was van kinderen die graag met de mensvriendelijke  L ‘amie Wivenna wilden knuffelen.

 

 

 

 

De Arabo-Friesian merrie Ronja met Ellen Zomer tijdens het rassendefilé en later op de dag op de stand met de knuffelende meiden.

 

 

 

 

Demonstraties

Gelukkig maakten de fraaie demonstraties op de vrijdag van Erik Driessen met zijn tweespan EASP-Arabo-Friesians  en op de zondag van Emile Drenth en Sem Huizenaar met hun EASP- sportponyhengsten weer veel goed. Net als het voorgaande jaar voeren we deze stamboekdemonstraties in combinatie  met de Kaspische paarden van Levend Landgoed Nova uit hetgeen ons samen meer tijd oplevert om er leuke demonstraties van te maken.

Links Jan Driessen samen Nanda Smit-le Poole van Levend Landgoed Nova en de Kaspische paarden met wie wij samen onze  stamboekdemonstraties uitvoeren. Rechts Erik Driessen die met zijn jonge tweespan een keurig parcours reed en daarachter opnieuw Ronja die braaf alles uitvoerde wat haar werd voorgeschoteld.

 

 

Vrijdag

Erik Driessen liet met zijn fraaie tweespan Arabo- Friesians, Hamid Maestoso (Dark Romke x Ludse) en Darco (Dark Romke x Roeland)  heel mooi zien hoe braaf en werklustig deze veelzijdige sportpaarden zijn. Ongetwijfeld speelt hun pedigree daarin een grote rol omdat ze via de Shagya/Abergenen nu net die eigenschappen meekrijgen die voor elk sportpaard onmisbaar zijn. De vader van deze beide paarden, Dark Romke,  staat al enige jaren bij  Haras Les Perles Noires van Raymond Fortin in Marokko.  Deze fraaie Arabo-Friesians op de Horse Event dit jaar  werden gefokt door Jan Driessen (Maaseik), de nestor van onze Arabos. En dat we met onze Arabo-Friesians goed aan de weg timmeren blijkt ook uit de FEI-rankings waar we, ondanks de kleine populatie, maar liefst met twee vierspannen in de toptien zijn vertegenwoordigd.

Emile Drenth met Oscar van de Beekerheide aan het begin van zijn springdemonstratie die werd afgesloten op een hoogte van 1.30m die hij moeiteloos overbrugde.

Zondag

Op de zondag gaven Emile Drenth en Sem Huizenaar met hun fraaie EASP-ponyhengsten  Oscar van de Beekerheide ((Orchids Floris x Isarco) en  Neyo (Neptune van de Beekerheide x Isarco) acte de presence. Emile, die inmiddels met Oscar regionaal kampioen M en reservekampioen Z-springen is, liet zien over welke springcapaciteiten Oscar beschikt en Sem, die hier aan zijn maiden demonstratie begon, liet ondanks zijn geringe ervaring zien wat  Neyo, inmiddels Z2 dressuur, aan dressuurkwaliteiten in huis heeft. Beide ruiters hebben een fijne hand van rijden en realiseren zich heel goed dat een paard zijn hoofd en hals moet kunnen gebruiken om zowel bij het springen als  bij de dressuur goed in balans te kunnen blijven. Met twee vingers in de neus wipte Oscar over de hindernissen heen en Sem liet, alsof hij nooit anders gedaan heeft, uitmuntend de goede bewegingen van Neyo zien. Deze voortreffelijke EASP-sporthengsten zijn door Jan van Beek, die een hele staat van dienst in de sportponyfokkerij heeft, gefokt en zijn voor het EASP een prima visitekaartje. Graag willen we alle deelnemers en helpers dank zeggen voor hun bijdrage om het EASP weer in het zonnetje te zetten.

Neyo van de Beekerheide gereden door Sem Huizenaar en rechts in alle rust na de demonstratie.

Back To Top